De huisartsenpraktijk
Huisartsenpraktijk Woldendorp is gelegen in Woldendorp. Onze patiënten komen uit Woldendorp, Termunten, Termunterzijl, Borgsweer en Nieuwolda. Per 1 april 2021 hebben wij ook een locatie in Nieuwolda in ’t Hamrik.
De huisarts
Dokter Gerrits heeft de huisartsenpraktijk in 2012 overgenomen. Zij vindt het belangrijk om zorg dichtbij huis te houden. Daarom wordt veel zorg in de praktijk verleend. Aanwezigheid Woldendorp: Maandag, woensdagochtend, donderdagmiddag en vrijdag. Aanwezigheid Nieuwolda: Woensdagmiddag en donderdagochtend.
Waarneming
Op dinsdag en donderdag zal het spreekuur van dokter Gerrits overgenomen worden door een vaste waarnemend huisarts.
De huisarts in opleiding
In de praktijk in Woldendorp is een huisarts in opleiding werkzaam. Hij/zij werkt zelfstandig maar staat onder supervisie van de huisarts.
De verpleegkundig specialist
Aletta Hektor is onze verpleegkundig specialist. Zij verleent gewone patiëntenzorg en chronische zorg. Aanwezigheid Woldendorp: Woensdagmiddag. Aanwezigheid Nieuwolda: Maandag-, dinsdag- en woensdagochtend.
De doktersassistentes
Bij het bellen naar de praktijk krijgt u contact met een doktersassistent. Bij hen kunt u terecht met allerlei vragen, ook maken zij de afspraken en assisteren zij bij sommige ingrepen.
De praktijkondersteuners
In de praktijk werken praktijkondersteuners. Deze ondersteuners zijn verpleegkundigen.
De praktijkondersteuners somatiek houden zich bezig met onderzoek en begeleiding van mensen met chronische ziektes, zoals diabetes, COPD, astma en hart- en vaatziekten.
De praktijkondersteuner Ouderenzorg werkt aan het project Gezond Oud. Het doel van Gezond Oud is om problemen vroegtijdig te signaleren en hierdoor ouderen langer in hun woonomgeving te houden. De praktijkondersteuner koppelt de gezondheidsomstandigheden terug naar de huisarts.
Voor de geestelijke gezondheidzorg werken er praktijkondersteuners GGZ in de praktijk. Zij kunnen u begeleiden bij geestelijke problemen. Aanwezigheid Woldendorp: Maandag, donderdag en vrijdag. Aanwezigheid Nieuwolda: Vrijdag.
De apotheek
Medicijnen die tijdens het spreekuur worden voorgeschreven krijgt u (indien voorradig) direct mee. (Herhaal)medicijnen die besteld moeten worden staan, wanneer u deze voor 10:00 uur inlevert, 5 werkdagen later voor u klaar (i.v.m. leveringsproblemen).
In Nieuwolda staan de medicijnen op dinsdag en donderdag tussen 16.00 – 16.45 uur voor u klaar.
De fysiotherapeut / manueel therapeut
Kinese huurt een ruimte in onze praktijk in Woldendorp. Afspraken maakt u via Kinese. Aanwezigheid Woldendorp: Maandag en vrijdag. Aanwezigheid Nieuwolda: Vrijdag (Prenger Hoekman).
De ondersteuner Jeugd en Gezin
De ondersteuner Jeugd en Gezin kan in een vroeg stadium meedenken over vragen die er in het gezin en/of bij de opvoeding van kinderen en jongeren zijn. Aanwezigheid Woldendorp: Om de woensdagmiddag.
Spreekuren
Alle spreekuren worden op afspraak gehouden, u kunt hiervoor bellen tussen 8:00 en 10:00 uur. De assistente vraagt naar de klachten om onderscheid te maken tussen dringende en minder dringende zaken en zij beoordeeld bij wie de afspraak gemaakt moet worden. Voor een afspraak reserveert zij ongeveer 15 minuten. Wanneer u meer tijd denkt nodig te hebben, kunt u dit aan de assistente doorgeven.
Telefonisch spreekuur
Voor het telefonisch spreekuur kunt u een afspraak maken tussen 8:00 – 10:00 uur. De dokter belt u terug tussen 13:00 – 14:00 uur of aan het einde van de dag terug.
Huisbezoeken
Als u niet naar de praktijk kunt komen, kunt u (telefonisch) een huisbezoek aanvragen tussen
8:00 – 10:00 uur. Omdat er in de praktijk betere onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden zijn, is het beter om naar de praktijk te komen.
Bloedprikken
In onze praktijk kunt u op afspraak bloed laten prikken door onze assistentes. Woldendorp: Maandag-, dinsdag-, woensdag -en donderdagochtend. Nieuwolda: Donderdagochtend.
Herhaalmedicatie
Een herhaling van medicijnen kunt u bestellen door de etiketten van de verpakking te halen, op papier te plakken en deze af te geven in de praktijk of in de daarvoor bestemde brievenbus in Woldendorp te doen. U kunt ook telefonisch uw bestelling doorgeven. Of bestellen via de website.
Voor 10:00 uur bestelde medicijnen kunt u in Woldendorp na 5 werkdagen (i.v.m. leveringsproblemen) tussen 16:00 – 17:00 uur bij de balie ophalen. In Nieuwolda liggen de medicijnen na twee werkdagen op dinsdag en donderdag klaar, tussen 16.00 – 16.45 uur.
Oude medicijnen kunt u inleveren bij de chemokar. Voor standplaats en tijden: zie mededeling van de gemeente.
Bezorging medicijnen
Er is bezorging mogelijk in Woldendorp, Termunten, Termunterzijl, Borgsweer en Nieuwolda. Dit gaat na overleg met de assistente. Woldendorp: Maandag, woensdag en vrijdag. Nieuwolda: Dinsdag en donderdag.
Spoedlijn
Uitsluitend voor spoedgevallen kunt u tijdens openingsuren van de praktijk bellen. Spoedlijn: 0596-601997.
Spoedgevallen buiten openingstijden
Buiten openingstijden kunt u voor spoedgevallen het nummer van de Centrale Doktersdienst bellen, nummer 0900-9229. Aan de hand van de klachten geeft de doktersassistente u advies en beoordeelt of u naar het spreekuur kunt komen in OZG in Scheemda. Alleen als het om medische redenen niet mogelijk is om naar de huisartsenpost te gaan, kan er een dokter bij u langskomen.
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
van 8:00 tot 17:00 uur
Voor spoedgevallen buiten openingstijden
en in het weekend bellen naar
de Centrale Doktersdienst
(telefoonnummer: 0900-9229)
Afspraken en vragen:
Graag voor 10:00 uur bellen.
Herhaalmedicatie voor 10:00 uur ingeleverd,
staat 3-5 werkdagen later voor u klaar (i.v.m. leveringsproblemen.
Bezorgtijden medicatie:
Woldendorp: Maandag, woensdag en vrijdag. Nieuwolda: Dinsdag en donderdag.
tussen 16:00 en 20:00 uur.
SPOEDLIJN: 0596-601997
www.huisartswoldendorp.nl
info@huisartswoldendorp.nl
Locatie Nieuwolda:
’t Hamrik
Hoofdstraat 62
9944 AH Nieuwolda
Bespreek uw onvrede met uw huisarts.
Indien u ontevreden over ons bent, verzoeken we u dit met ons te bespreken. Zo kunnen we gezamenlijk proberen het probleem op te lossen. Vindt u dit lastig, of komen we er samen niet uit dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. Hij/zij zoekt samen met u naar een oplossing. Hij/zij bemiddelt, kiest dus geen partij en heeft geen oordeel. De informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.. U kunt het klachtenformulier gebruiken dat te vinden is op de website van de SKGE (http://www.skge.nl/klacht-indienen) Telefonisch contact is ook mogelijk via 088-0229190.
Komt u er met ons, noch met de klachtenfunctionaris uit, dan kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (een (voormalig) rechter) en patiëntenvertegenwoordigers en huisartsenvertegenwoordigers. Zij wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris ( een jurist). Het oordeel van deze commissie is bindend. Meer informatie vindt u op www.skge.nl
Landelijk Schakel Punt
Onze praktijk is aangesloten bij het landelijk schakelpunt. Het LSP biedt de mogelijkheid om via een beveiligd netwerk medische gegevens elektronisch uit te wisselen met andere zorgverleners. Via het LSP staan de medische gegevens direct tot uw beschikking. Gegevens die op dit moment via het LSP worden uitgewisseld tussen huisartsen, huisartsposten, apotheken en ziekenhuizen zijn:
* Medicatiegegevens, waaronder verstrekte medicatie en medicatiebewaking.
* Huisartswaarneemgegevens, waaronder de professionele samenvatting van het huisartsdossier en het waarneemretourbericht.
Medische gegevens worden niet centraal opgeslagen in het netwerk van het LSP. Ze blijven bij de bron: het dossier bij de huisarts of apotheker.
Toestemming
Als u toestemming heeft gegeven voor het LSP, dan geeft uw huisarts en/of apotheek door aan het LSP dat er gegevens over u beschikbaar zijn. Andere zorgverleners kunnen dan uw actuele medische gegevens opvragen. Dat mag alleen als het nodig is voor uw behandeling. Zo beschikken zorgverleners snel over de juiste informatie en kunnen ze u de juiste zorg bieden. Ook ’s avonds en in het weekend.
Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan moet u dat aan ook aan ons doorgeven!
Wie maken er gebruik van het LSP?
Op dit moment kunnen huisartsen, waarnemende huisartsen (huisartsenpost), apothekers, ziekenhuisapothekers en medische specialisten gebruikmaken van het LSP om medische gegevens van patienten te delen. Organisaties voor jeugdgezondheidszorg (JGZ), zoals die wordt geboden op consultatiebureaus en op scholen, maken gebruik van het LSP voor het overdragen van dossiers naar andere JGZ-organisaties.
Zie voor meer informatie rondom het LSP: www.vzvz.nl/page/Zorgconsument/Het-LSP
Toestemming: www.ikgeeftoestemming.nl